T'han diagnosticat una intolerància alimentària?
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

05 Abril 2019

T'han diagnosticat una intolerància alimentària?

coaching nutricional

Els diagnòstics d'intoleràncies alimentàries són cada vegada més freqüents.

Què està passant?                 

El ritme de vida actual, l'ús descontrolat d'antibiòtics, l'estrès emocional, els aliments processats i amb excés de conservants químics, els viatges, els canvis bruscos de dieta, alguns medicaments ...

Tot això, pot inflamar l'epiteli del teu budell, desequilibrar-te la flora bacteriana intestinal i en conseqüència impedir que s'absorbeixin correctament alguns aliments, generant símptomes com gasos, distensió abdominal o canvis en el ritme deposicional, ja siguin diarrees o tendència a l'estrenyiment.

Quan un budell està inflamat a nivell microscòpic, és permeable, disbiòtic i té una malabsorció intestinal, les proves d'intoleràncies alimentàries poden donar positives.

 

Potser portes tota la teva vida menjant fruita i sempre l'has digerit bé. De cop i volta, fa uns mesos, que quan menges fruita t'infles i tens la sensació de que alguna cosa ha canviat. Vas a l'especialista i al fer la prova d'intolerància a la fructosa et surt positiva, et diagnostiquen d'intolerant i et retiren la fructosa de la dieta.

Molts d'aquests casos, són el que jo anomeno falsos positius. El cos rebutja per exemple la fructosa o la lactosa i la prova surt positiva, perquè el teu budell està inflamat i la flora desequilibrada. Per tant, no és un positiu “real” per tota la vida. 

Amb un bon diagnòstic d'aquest quadre clínic i un tractament individualitzat probiòtic i impermeabilitzant, el budell pot tornar al seu estat de salut i poc a poc tolerar aquestes substàncies o aliments sense problemes. Al cap d'uns mesos, amb el budell ja equilibrat en molts casos si repetim les proves d'intolerància aquestes es negativitzen.

 

Cal dir, que en alguns casos sí hi ha intoleràncies genètiques o “reals” per falta d'algun enzim o per altres causes que no reverteixen amb l'estabilitat de l'epiteli intestinal i l'equilibri de la microbiota. Aquestes intoleràncies però, acostumen a diagnosticar-se durant la infantesa o adolescència.

Així doncs, abans de retirar per sempre de la teva dieta un aliment que fins fa poc sempre havies digerit bé, pensa en la possibilitat d'estar patint una inflamació i/o disbiosis intestinal.

SALUT!!!!

Si tens qualsevol dubte pots contactar amb mi a través del meu mail info@dranataliaflores.com

Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo

 

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus