DETOX OR NOT DETOX
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

30 Abril 2018

DETOX OR NOT DETOX

coaching nutricional

Últimament els sucs verds i els DETOX estan de moda, segurament n'has sentit molt a parlar però ... què és exactament un DETOX o una dieta DETOX? És recomanable per a tothom? Quins beneficis té?

Cada nit, teòricament, el teu cos realitza una neteja a fons mitjançant el fetge, els ronyons i el sistema limfàtic. Aquesta neteja diària elimina bàsicament toxines (endògenes i exògenes) i residus del metabolisme cel·lular. Quan tots els òrgans d'excreció funcionen correctament i aquesta neteja diària es produeix de forma òptima, no acumules toxines. Tot i això, el teu estil de vida, el que menges, els nivells d'estrès emocional, els hàbits tòxics com per exemple el tabac o l'alcohol, els medicaments etc... poden influir i fer fluctuar els teus nivells de toxines.

Per altre banda, la paraula desdejuni, o “desayuno” en castellà, o “breakfast” en anglès, en tots tres casos significa trencar el dejuni. Entenem dejuni com l'abstenció d'aliment i/o beguda durant 12-16 h. en funció de la bibliografia consultada. Segons això no pots esmorzar o fer un desdejuni, si prèviament no has fet un dejuni, és a dir estar un mínim de 12 hores sense menjar sòlids. Quan no es respecten aquests tempos, el teu cos comença a acumular toxines.

Si per exemple, sopes massa tard o massa quantitat o un tipus de sopar inadequat, el teu organisme estarà enfeinat fent la digestió i no tindrà temps per realitzar de forma òptima aquesta neteja a fons o “Detox diari”, poc a poc s'aniran acumulant substàncies potencialment tòxiques amb capacitat inflamatòria.

Una dieta DETOX, segons el meu criteri, és aquella que durant un període curt d'uns 6 dies per exemple, permet eliminar toxines de forma natural mitjançant una alimentació sana i equilibrada basada en fruites, verdures i llavors principalment. Generalment l'esmorzar i el sopar consisteixen en batuts o liquats fàcils de preparar que proporcionen el descans dig

estiu necessari per a què el teu cos realitzi una bona neteja a fons.

La meva recomanació és portar durant tot l'any uns bons hàbits alimentaris, sopar d'hora i lleuger (excepcions a banda, és clar) i fer un cop l'any, a poder ser durant la primavera, una dieta DETOX per netejar en profunditat l'organisme i eliminar toxines.

És per això, que t'animo a entrar a la secció Els meus programes de meva pàgina web i donar una ullada a la Dieta DETOX amb maduixes d'aquesta primavera, estic segura que t'encantarà.

Els canvis seran visibles en tan sols una setmana!!!  

Ho vols provar?? Fes-ho i m'ho expliques.

 

 

Si t'ha agradat aquest article i l'has trobat interessant,

comparteix-lo amb els teus amics

Xarxes socialscomments powered by Disqus