Encara queda hivern
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

16 Març 2018

Encara queda hivern

coaching nutricional

No t'oblidis del Zinc

La primavera s'acosta i com a mostra ja tenim fantàstics dies de cel clar i temperatures molt agradables però .... encara queda hivern.

Durant aquesta època de l'any són molt típics els canvis bruscos de temperatura.

Quan els dies són clars, a vegades al migdia, pot fer la sensació de que estem en plena primavera o inclús a principis d'estiu, mentre que a primera hora del matí i al vespre/nit encara fa fresca. 

Abans de que el bon temps s´assenti del tot, segur que encara et queden per passar dies freds i plujosos.

Les teves defenses són especialment vulnerables en aquestes èpoques de canvis de temps.

Quan la temperatura és bastant constant, encara que sigui molt baixa, no hi ha masses fluctuacions a nivell de defenses. Si més no fluctuacions degudes a les condicions mediambientals, no has d'oblidar que les defenses també poden fluctuar segons els diferents estats anímics.

Els esquimals, per exemple, que viuen la major part de l´any amb temperatures molt baixes, no estan sempre encostipats. Això és degut a que el seu cos s'adapta i les defenses es mantenen en equilibri.

En canvi, a la nostre latitud en aquesta època de l´any les temperatures poden variar molt en poques hores. Aquest fet fa tornar “boges” les defenses i et pot fer emmalaltir. 

No hi ha res més empipador que un refredat de primavera amb el nas rajant tota l'estona!!! 

Si vols tenir les teves defenses alerta i mantenir-te sa aquests propers dies, aquí tens 3 consells:

 

1. Porta moltes capes de roba

Enlloc de portar un jersei gruixut i ja està, aquesta és l´època de l'any de les capes de roba. És molt interessant portar una samarreta de màniga curta, a sobre una de màniga llarga, després un jersei prim i per últim la roba d'abric. D'aquesta manera, en funció de les variacions de les temperatures durant el dia podràs anar traient i posant roba sense necessitat de passar calor ni fred.

 

2. Menja de forma sana i equilibrada sense oblidar els aliments rics en vitamina C

Potencia el consum de vegetals de fulla verda (bledes, espinacs, bròquil), vegetals rodons i d'arrel (pastanagues, carbasses, raves i remolatxes), bolets de tot tipus (especialment activadors del sistema immune els Shitake, Maitake i xampinyó del sol), llavors, germinats i fruita fresca de temporada (últimes taronges i mandarines, peres, fruits vermells, kiwis, primeres maduixes etc...)

Beure en dejú ½ got d'aigua tèbia amb suc de llimona fresca també t´ajudarà.

Pensa en fer una dieta Detox aquesta primavera, netejaràs el teu organisme de toxines i residus alhora que potencies les teves defenses.

 

3. Un nou aliat, el Zinc

El Zinc és un mineral imprescindible pel creixement i desenvolupament, alhora que intervé molt activament en el manteniment optim del teu sistema immune. Exerceix una funció protectora de les mucoses nasals i bucals. També participa de forma essencial en el metabolisme de l'enzim antioxidant més potent  i de la vitamina E.

En cas d'inici de quadre catarral, un bon aport de Zinc disminueix la intensitat dels símptomes i escurça la seva durada.

Els aliments més rics en Zinc que et recomano són: les pipes de carbassa i gira-sol, els fruits secs, els llegums, els formatges biològics de cabra i ovella curats i els ous biològics.

 

Aprofita aquests consells i protegeix les teves defenses!!! 

Si necessites un suplement natural o tens qualsevol dubte pots contactar amb mi a través del meu mail info@dranataliaflores.com

SALUT!!!!

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus