Encara queda hivern
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

16 Març 2018

Encara queda hivern

coaching nutricional

No t'oblidis del Zinc

La primavera s'acosta i com a mostra ja tenim fantàstics dies de cel clar i temperatures molt agradables però .... encara queda hivern.

Durant aquesta època de l'any són molt típics els canvis bruscos de temperatura.

Quan els dies són clars, a vegades al migdia, pot fer la sensació de que estem en plena primavera o inclús a principis d'estiu, mentre que a primera hora del matí i al vespre/nit encara fa fresca. 

Abans de que el bon temps s´assenti del tot, segur que encara et queden per passar dies freds i plujosos.

Les teves defenses són especialment vulnerables en aquestes èpoques de canvis de temps.

Quan la temperatura és bastant constant, encara que sigui molt baixa, no hi ha masses fluctuacions a nivell de defenses. Si més no fluctuacions degudes a les condicions mediambientals, no has d'oblidar que les defenses també poden fluctuar segons els diferents estats anímics.

Els esquimals, per exemple, que viuen la major part de l´any amb temperatures molt baixes, no estan sempre encostipats. Això és degut a que el seu cos s'adapta i les defenses es mantenen en equilibri.

En canvi, a la nostre latitud en aquesta època de l´any les temperatures poden variar molt en poques hores. Aquest fet fa tornar “boges” les defenses i et pot fer emmalaltir. 

No hi ha res més empipador que un refredat de primavera amb el nas rajant tota l'estona!!! 

Si vols tenir les teves defenses alerta i mantenir-te sa aquests propers dies, aquí tens 3 consells:

 

1. Porta moltes capes de roba

Enlloc de portar un jersei gruixut i ja està, aquesta és l´època de l'any de les capes de roba. És molt interessant portar una samarreta de màniga curta, a sobre una de màniga llarga, després un jersei prim i per últim la roba d'abric. D'aquesta manera, en funció de les variacions de les temperatures durant el dia podràs anar traient i posant roba sense necessitat de passar calor ni fred.

 

2. Menja de forma sana i equilibrada sense oblidar els aliments rics en vitamina C

Potencia el consum de vegetals de fulla verda (bledes, espinacs, bròquil), vegetals rodons i d'arrel (pastanagues, carbasses, raves i remolatxes), bolets de tot tipus (especialment activadors del sistema immune els Shitake, Maitake i xampinyó del sol), llavors, germinats i fruita fresca de temporada (últimes taronges i mandarines, peres, fruits vermells, kiwis, primeres maduixes etc...)

Beure en dejú ½ got d'aigua tèbia amb suc de llimona fresca també t´ajudarà.

Pensa en fer una dieta Detox aquesta primavera, netejaràs el teu organisme de toxines i residus alhora que potencies les teves defenses.

 

3. Un nou aliat, el Zinc

El Zinc és un mineral imprescindible pel creixement i desenvolupament, alhora que intervé molt activament en el manteniment optim del teu sistema immune. Exerceix una funció protectora de les mucoses nasals i bucals. També participa de forma essencial en el metabolisme de l'enzim antioxidant més potent  i de la vitamina E.

En cas d'inici de quadre catarral, un bon aport de Zinc disminueix la intensitat dels símptomes i escurça la seva durada.

Els aliments més rics en Zinc que et recomano són: les pipes de carbassa i gira-sol, els fruits secs, els llegums, els formatges biològics de cabra i ovella curats i els ous biològics.

 

Aprofita aquests consells i protegeix les teves defenses!!! 

Si necessites un suplement natural o tens qualsevol dubte pots contactar amb mi a través del meu mail info@dranataliaflores.com

SALUT!!!!

Xarxes socialscomments powered by Disqus