EL NUTRIENT VITAL
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

31 Març 2016

EL NUTRIENT VITAL

coaching nutricional

 Saps quin és el nutrient més important del teu organisme?

Molt sovint faig aquesta pregunta a molts dels meus pacients. També ho pregunto quan faig una xerrada o conferència sobre alimentació saludable.

Les respostes són variades i interessants, però gairebé mai ningú encerta.

Si fas vaga de fam durant un mes, acabaràs dèbil i desnodrit però viu. Si estàs una setmana sense beure aigua, estaràs deshidratat i amb la funció renal alterada però també viu. Si no respires durant 3-4 minuts, ets mort. La vida és incompatible sense l'aport d'oxigen i és per això amb diferència el nostre nutrient més vital.

L'intercanvi gasós entre oxigen i diòxid de carboni que es produeix als teus pulmons, és la funció més vital i bàsica del teu organisme. L'oxigen és el nutrient bàsic que es transporta constantment a totes i cadascuna de les teves cèl·lules. És amb l'oxigen com a element principal que les teves cèl·lules realitzen les seves funcions.

Respires de forma automàtica i sense pensar-hi, és normal, però cal tenir-ho present i practicar la respiració conscient habitualment. 

Com creus que funcionarà millor el teu fetge, la teva tiroides, el teu cervell, els teus ronyons ..... ben oxigenats o mal oxigenats??

La resposta és òbvia però sovint no ho tenim prou present.

Segur que saps i sovint llegeixes arreu la importància de fer exercici físic, però el que potser no penses és que independentment de que l'exercici físic et tonifiqui i doni forma als teus músculs, el benefici més important de fer esport és que mentre el fas t'oxigenes molt més. Al fer exercici s'augmenta la teva freqüència cardíaca i respiratòria, obligatòriament has de respirar més ràpid i per tant aportes una major quantitat d'oxigen al teu organisme. 

Si et costa anar al gimnàs o córrer no desesperis, cada vegada més em trobo amb pacients sans i en forma que tot i no realitzar una activitat física regular típica de gimnàs, sí que practiquen ioga, meditació, mindfullness o alguna altre tècnica basada en la respiració i que per tant es beneficien de la mateixa manera d'aquesta gran aportació d'oxigen.

Si ja saps respirar conscient perquè n'has après en algun tipus de disciplina, reprèn la rutina i fes-ho.

Si no saps com fer-ho et proposo un repte, practica la respiració conscient durant 3 minuts dues vegades al dia i només amb això veuràs quin canvi.

És molt senzill, assegut en un lloc tranquil agafa a poc a poc tot l'aire que puguis omplint tota la capacitat pulmonar. Aguanta l'aire dins els pulmons uns 6 segons i després deixa'l anar també a poc a poc. Fes aquestes respiracions llargues i conscients durant uns 3 minuts matí i vespre, ja m'explicaràs !!!!! 

Si t'ha agradat aquest article i l'has trobat interessant, 

comparteix-lo amb els teus amics 

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus