ELS 5 MILLORS TRUCS PER ACONSEGUIR UN SON REPARADOR
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

15 Febrer 2016

ELS 5 MILLORS TRUCS PER ACONSEGUIR UN SON REPARADOR

coaching nutricional

Durant la nit, mentre dorms, el teu organisme realitza infinitat de processos reparadors i desintoxicants per a posar-te a punt per un nou dia. 

Si tots aquests processos no es realitzen correctament, quan et despertes et trobes cansat, rígid, embotit, amb el cap poc clar i amb la sensació de que tot i haver dormit 8 hores no has descansat bé. 

Això pot succeir-te de forma puntual si per exemple surts a sopar fora amb els amics, però mai hauria de ser una sensació habitual de cada matí.

Si de forma continuada el teu son no és reparador, això significa que diàriament el teu organisme no pot realitzar les funcions de neteja i reparació necessàries, i per tant tard o d'hora et passarà factura.

Vull compartir amb tu els meus 5 millors trucs per aconseguir un bon descans nocturn.

 

1.Sopar d'hora i lleuger sense hidrats de carboni

M'atreviria a dir que vivim en el país del món on més tard es sopa. Si sopes més enllà de les 21:30 hores no faràs la digestió correctament, i quan vagis a dormir el teu cos no podrà eliminar eficaçment les toxines si el teu procés digestiu no està completament finalitzat. Idealment hauries de sopar a les 19-20 hores i no menjar cereals tipus pa, pasta, arròs etc.. Els hidrats de carboni dels cereals et donen molta energia que ja no cremaràs ni necessitaràs durant la nit, i també activaran el teu cervell evitant que es relaxi i descansi profundament. Com més tard sopis, més lleuger haurà de ser el teu sopar. També es recomanable, en el cas de que mengis proteïna animal, potenciar a la nit el peix i els ous molt més fàcils de digerir que la carn vermella.

 

2.No prendre substàncies excitants més enllà de les 17 hores

Està clar que no és gens interessant consumir i encara menys abusar de substàncies excitants com el cafè, el té, l'alcohol, el tabac, la Coca-Cola o altres begudes energètiques. Tot i així, si tens una dieta i estil de vida saludables i t'agrada el cafè, fer-ne un al dia no et farà cap mal. Cal per això limitar-ne el consum i sobretot no prendre cap d'aquestes substàncies més enllà de les 17 hores.

 

3.Fer exercici físic amb regularitat

Està demostrat científicament que l'exercici físic regular millora de forma molt notable la qualitat i profunditat del son. Encara que estigui de moda córrer, pots triar la forma d'exercici que millor funcioni per a tu: natació, ioga, pilates, sala de fitness, gimnàs amb activitats dirigides, bicicleta o llargues passejades.

És matemàtic, mou-te i dormiràs com un nadó. 

 

4.No adormir-te al sofà 

Entenc que potser per alguns és una temptació difícil d'evitar, però no et recomano gens adormir-te al sofà. Si vols veure la televisió perquè t'interessa el què fan perfecte, estaràs atent i quan s'acabi el programa aniràs a dormir. Utilitzar la televisió per a desconnectar-te i adormir-te al sofà no és un hàbit saludable. Adormir-se davant d'estímuls visuals lumínics no predisposa per a un bon descans. Si vols desconnectar et recomano no utilitzar aparells electrònics TV, mòbil, ipad etc... Pots llegir, mirar àlbums de fotos en paper o alguna revista que t'interessi, escoltar música amb llum d'espelmes, fer una banyera relaxant etc... 

També et recomano moltíssim fer unes respiracions profundes i conscients abans d'anar a dormir. Aportaràs el nutrient més important del nostre organisme que és l'oxigen, i amb ell facilitaràs el treball durant la nit de tots els teus òrgans interns.

 

5.Anar a dormir d'hora 

Degut als ritmes de secreció d'algunes hormones, enzims i altres substàncies, està comprovat que no és el mateix dormir 7 hores de 23pm a 6am, que dormir les mateixes 7 hores de 1am a 8am. 

Existeix evidència científica de que si vas a dormir d'hora i et lleves d'hora, estàs molt més sincronitzat amb els cicles de secreció d'aquestes substàncies i el teu descans és molt més reparador. Dormir fora d'aquests cicles genera més son, cansament, rigidesa i dificultat de concentració al matí.

Fes aquesta setmana la prova. Ves a dormir d'hora i lleva't d'hora. Com et sents? 

Si t'ha agradat aquest article i l'has trobat interessant, comparteix-lo amb els teus amics 

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus