Aprèn a compensar els excessos de Nadal
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

17 Desembre 2015

Aprèn a compensar els excessos de Nadal

coaching nutricional

Aprèn a compensar els axcessos de NadalLes vacances de Nadal són una època molt especial de l’any en que sovint canvien molts dels nostres hàbits.
Generalment assistim a moltes trobades familiars amb el menjar i la taula com a protagonistes principals.
Si durant tot l’any portes una vida ordenada amb una dieta correcte, fas exercici físic amb regularitat, dorms bé i en general et cuides, pots aprofitar les vacances de Nadal per ser una mica més flexible i concedir-te algun caprici.


Si et ve de gust pots fer alguns àpats més copiosos amb familiars i amics, menjar algun torró, fer l'aperitiu, fer una mica més el gandul i deixar algun dia el gimnàs sempre que ho compensis amb llargues passejades.
Tot això, sense caure en excessos i entrar en el descontrol, fet gens recomanable sobretot quan el nostre organisme està acostumat a un ritme de vida saludable.
Si creus que t'estàs passant o tens molts àpats copiosos seguits, sempre pots fer una cura de fruita amb pinya natural.
El secret està en compensar i en no descontrolar-te totalment.

Com a regla general per aquests dies especials en què segur menjaràs més de l'habitual, jo et recomano esmorzar 2-3 peces de fruita o 1 liquat o batut natural fet a casa i al cap d'una estona una infusió. Si no en tens prou amb la fruita pots afegir-hi un grapat de nous.
És important que no et saltis l'esmorzar o llavors tindràs molta gana i menjaràs massa aperitiu i massa per dinar.

Jo personalment, els dies on les celebracions principals a taula es fan al migdia, sobretot els dies 25 i 26 de Desembre, acostumo a no sopar o a sopar molt lleuger tipus infusió, liquat de pinya o liquat de poma, pastanaga i llimona o una tassa de caldo vegetal Detox amb suc de llimona. Si escoltes al teu organisme veuràs que no tens gana, aquests àpats al migdia de Nadal acaben molt tard i a l'hora de sopar és molt possible que encara estiguis fent la digestió del dinar.

Quan el sopar és l'àpat copiós, com en el cas del dia 24 i el 31 de Desembre per exemple, cal compensar abans de l'àpat. És interessant fer l'esmorzar que t'he recomanat i un dinar lleuger a base de verdures al vapor o idealment una amanida amb verds variats i si ho necessites una proteïna suau i de fàcil digestió com ara peix o ou.

Els dies entremig que no són festius i en els quals no tenim compromisos familiars o d'amics, és molt important que no et deixis portar per l'eufòria de les festes i que realitzis una dieta especialment sana. En aquest moment és quan pots tenir pensaments tipus “total si d'aquí tres dies torno a tenir un altre sopar ... és igual ja començaré dieta el dilluns”
ERROR!!!! Això no ho has de fer, aprofita els dies que no tinguis cap compromís per fer una dieta molt lleugera i Detox per compensar els excessos el més ràpid possible. 

Recorda que es molt més interessant portar una dieta equilibrada i una vida sana durant tot l’any, que no pas realitzar dietes estrictes durant períodes curts alternat amb èpoques d’excessos.

Si vols més consells per no passar-te aquest Nadal, pots llegir també l'article del meu blog  10 trucs per anticipar-te al Nadal

T'han semblat útils els meus consells??
Si és així, comparteix-lo amb els teus familiars i amics

SALUT I BONES FESTES!!!!!!

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus