L'Aliment Fisiològic
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

02 Octubre 2015

L'Aliment Fisiològic

coaching nutricional

Cada ésser viu posseeix un disseny biològic propi capaç d'assimilar uns determinats aliments i nutrients en funció de la seva fisiologia característica.

Saps quin és el nostre disseny biològic i per tant quins són els aliments adequats per a l'ésser humà?

El que avui t'explico pot sorprendre't però és d'allò més coherent.

 

L'aliment fisiològic és aquell que nodreix, vitalitza i depura el nostre organisme sense generar brutícia i per tant seria aquell aliment adaptat al nostre sistema digestiu originari.

Et poso un exemple. Si et compres un cotxe dièsel no se t'acudirà mai posar-li benzina oi?? i si per error algun dia ho fessis, ràpidament faries netejar el motor i canviaries el combustible per a que tot tornés a la normalitat. 

Quan ens referim al nostre cos, sovint sense saber-ho, incorporem aliments inadequats i tot i presentar símptomes (males digestions, cansament, insomni, al·lèrgies etc..) seguim consumint aquests productes i acceptem com a normalitat moltes d'aquestes molèsties. No relacionem aquestes molèsties amb “combustible” incorrecte.

El Dr. Jean Seignalet afirma que l'embrutiment i el col·lapse tòxic que presenten molts pacients és degut a l'alimentació moderna actual.

A la naturalesa hi ha animals amb diferències estructurals i fisiològiques molt destacables, però sempre tot seguint un perfecte disseny evolutiu.

Pel que fa a l'ésser humà, els estudis genòmics demostren altíssima similitud amb l'ADN del ximpanzé. Alguns d'aquests estudis afirmen que tan sols ens diferenciem en un 1% dels gens, podríem dir que som “monos adaptats”. 

Genètica a part, si valorem característiques generals com la posició dels ulls, el tipus de dentadura, les garres/mans, les mandíbules, el sistema digestiu i els fluids digestius, les deposicions, la pell etc... tenim moltíssimes més similituds amb un ximpanzé que no pas amb un tigre, un ocell, un porc o un elefant.

Els monos són animals frugívors per naturalesa, això vols dir que s'alimenten de fruites, fulles, llavors, arrels, tubercles, insectes etc... tot cru. Són àgils, no ràpids i amb el sentit de l'olfacte i la vista poc desenvolupat comparat amb animals carnívors com el tigre o el lleó. 

Els ximpanzés igual que els humans tenen ulls frontals, ungles curtes i mans àgils per recollir fruits i llavors. Tenen dents incisives fortes, ullals no desenvolupats i molars plans per poder triturar els grans. Mandíbules dèbils i glàndules salivals molt desenvolupades amb saliva alcalina, i un tub digestiu llarg amb un trànsit intestinal que necessita el  moviment peristàltic d'unes 15-18 hores. 

Contràriament els animals carnívors tenen mandíbules fortes, ullals i molars aguts per poder esquinçar la carn. El seu tub digestiu és molt curt i evacuen cada 2-4 hores per evitar que els restes de carn es podreixin dins dels seus intestins i puguin eliminar els tòxics ràpid i de forma eficaç.

Em podria allargar molt més explicant-te les diferències amb els animals herbívors, omnívors i granívors (ocells), però la conclusió és la mateixa: 

Tenim la màxima similitud és amb els animals frugívors com el ximpanzé i per tant els nostres aliments fisiològics pels quals estem dissenyats són vegetals de fulla verda, hortalisses, arrels com la pastanaga i la remolatxa, tubercles, fruites, fruits secs, llavors, algues, olis vegetals de 1era premsada en fred, germinats i llegums germinades.

Evidentment, degut a canvis ambientals i per raons de supervivència, l'home en la seva evolució ha après a conviure amb aliments d'origen animal i amb aliments cuinats. 

Tot i així, comparat amb els aproximadament 5 milions d'anys que fa de l'aparició dels homínids a la terra, fa poquíssim que l'home menja carn cuinada i ja no diguem sucre o aliments processats. És per això, que el nostre sistema digestiu i els nostres enzims encara no han aconseguit adaptar-se a aquests canvis i per això sovint tenim males digestions, gasos o estrenyiment.  

 

Què significa tot això?? 

Significa que tot aliment allunyat del nostre disseny biològic, és a dir tot aliment no fisiològic per a nosaltres, representa un problema extra pel nostre sistema digestiu i depuratiu. 

No vol dir que si ho desitges no puguis menjar carn o altres aliments no fisiològics, vol dir que si ho fas estaràs demanant al teu organisme un treball i desgast extra, no previst. Aquest fet repetit i a la llarga, et pot portar al desordre, toxicitat i inflamació cel·lular i en conseqüència a la malaltia.

Evidentment, això és molt més marcat en aquells que només mengen aliments “no fisiològics”, fins al punt que últimament em trobo amb molts pacients que degut a tot aquest caos digestiu ja no poden digerir fruites i verdures, les bases del nostre aliment fisiològic. 

Reconec que l'article és una mica dens, ...... però interessant oi?? 

Crec que tots hauríem de reflexionar una mica sobre aquest tema i estar més atents als missatges que ens envia el nostre cos quan ens alimentem amb “combustible” incorrecte.

Si t'ha agradat, t'animo a compartir-lo amb els teus amics.

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus