Per què emmalaltim?
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

07 Maig 2015

Per què emmalaltim?

coaching nutricional

Imatge d-una llima
Un organisme humà emmalalteix per diversos factors, si coneixes aquests factors i intentes evitar-los o reduir-los estaràs contribuint de forma molt activa en la teva salut, qualitat de vida i longevitat.

El teu ADN o patró genètic, la qualitat de l'aire que respires, l'aigua que beus, l'exposició a aparells electrònics i les radiacions electromagnètiques, els contaminants de l'ambient laboral, el teu estil de vida (sobretot el consum de fàrmacs, tabac i alcohol), el tipus d'alimentació i la teva activitat física. Tot això, juntament amb els residus tòxics que genera internament el teu organisme degut a les reaccions químiques fisiològiques, a les infeccions, a la inflamació, a l'estrès oxidatiu i als desequilibris de la flora intestinal, pot generar que s'acumulin una sèrie de toxines en el teu organisme el que implicarà un terreny idoni per a desenvolupar diverses malalties segons cada cas. Això és el que en toxicologia s'anomena bioacumulació.

Que pots fer per reduir aquesta càrrega tòxica?

És evident que si intentes portar una alimentació saludable a poder ser biològica, fomentes l'exercici físic de forma regular, dediques estones a l'aire lliure i evites abusar de fàrmacs, drogues i tòxics reduiràs el teu nivell de toxines acumulades. Tot i així, pot no ser suficient i és molt recomanable realitzar 1 o 2 vegades a l'any un període de desintoxicació per ajudar a l'organisme de forma fisiològica a eliminar aquest excés de toxines.

Entenem per desintoxicació o detox tots aquells processos pels quals les toxines es metabolitzen per a ser neutralitzades i transformades en formes menys tòxiques, per posteriorment ser excretades a l'exterior.

Els principals òrgans de desintoxicació són el fetge, els budells, els ronyons i la pell. Algunes toxines es poden eliminar directament per algun d'aquests òrgans, però la majoria d'elles han de ser processades prèviament al fetge per a la seva posterior eliminació.

En situació ideal de forma fisiològica, el teu organisme tindria la capacitat de fer aquest procés de desintoxicació de forma natural, ell solet. Actualment però, degut a la gran quantitat de tòxics existents, el teu organisme necessita ajuda per identificar, neutralitzar i eliminar aquestes toxines.

Els mètodes per afavorir la desintoxicació de l'organisme s'utilitzen des de fa milers d'anys, Hipòcrates ja recomanava en els seus escrits utilitzar el dejuni com a mètode per a millorar la salut. 

El conjunt de símptomes característics més freqüents d'un sistema de desintoxicació sobrecarregat i per tant no competent per ell sol, són:

 • Historial d'augment de sensibilitat a diferents substàncies, al·lèrgies, intoleràncies medicamentoses, intoleràncies alimentàries, etc...
 • Fatiga diària, son no reparador, cap obnubilat
 • Alteració de l'estat anímic, el més freqüent és ansietat, depressió, por i irritabilitat
 • Dolors musculars i articulars, sensació de malestar general i debilitat
 • Congestió nasal i rinorrea aquosa habitual (mocs transparents)
 • Cercles foscos sota els ulls
 • Mals de cap
 • Males digestions, acidesa gàstrica, distensió abdominals, inflor i flatulències
 • Budell irritable i femtes amb mala olor
 • Mal alè i aftes a la boca
 • Erupcions a la pell 
 • Retenció de líquids i excés de pes
 • Quadres catarrals freqüents i mal de coll
 • Infertilitat i disminució de la líbido
 • Envelliment prematur 

No tothom manifesta tots els símptomes, però si creus que presentes bastants dels símptomes anteriors potser et cal fer un detox.

En alguns casos concrets, o en aquells on hi ha alguna patologia de base, a vegades cal demanar analítiques encaminades a detectar la quantitat de toxines acumulades.

La millor font de desintoxicació es troba en una dieta de qualitat, rica en aliments frescos i pobre o exempta d'aliments processats (sobretot els que contenen conservants sintètics i additius). Evita els greixos saturats, els hidrogenats i els parcialment hidrogenats (greixos trans) i ull amb l'alcohol i els fàrmacs que sobrecarreguen el fetge.

Et recomano potenciar aliments de la família de les crucíferes (col arrissada, kale, bròquil etc..), aliments rics en vitamina B (sobretot germinats i cereals integrals), en vitamina C (llimona, cítrics, pebrot, tomàquet etc..) i proteïnes de qualitat (algues, llavors, germinats i si et cal productes animals d'origen biològic).

També et suggereixo intentar estar algun moment del dia lluny del mòbil i d'altres aparells electrònics, i passar llargues estones a l'aire lliure al bosc, al mar, a la muntanya o on tu vulguis.

Si a part de tots aquests consells et ve de gust fer uns dies de Detox més estricte ..... estigues atent al correu i al meu web ja que en breu presentaré la nova Dieta Detox Primavera 2015

Redueix les toxines del teu organisme i experimentaràs molta vitalitat, claredat mental, bones digestions, pell lluminosa i hidratada i son reparador entre molts d'altres fantàstics beneficis !!! 

Si has trobat interessant l'article comparteix-lo amb els teus amics!!! 

SALUT!!!

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus