Pagues el gimnàs i no hi vas?
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

10 Novembre 2014

Pagues el gimnàs i no hi vas?

coaching nutricional

Jo t'he de confessar que sí, encara que..... fa molta ràbia!!Hi ha èpoques de la meva vida en les que perdo el ritme i em costa molt ser constant i disciplinada amb l'esport, en altres moments no perdono el gimnàs ni un sol dia!!!

No ho entenc!!! Et trobes tan bé quan acabes de fer exercici... és una sensació tan agradable i tan endorfínica de benestar físic i mental, ...... que sembla mentida que a vegades em pugui passar dies sense trepitjar el gimnàs. 

Estic segura de que no sóc l'única i de que m'entens perfectament.

És per això que he desenvolupat els 5 trucs senzills per aconseguir fer exercici físic amb regularitat

Aquests trucs són aplicables a qualsevol tipus d'exercici físic, no només fan referència a l'esport practicat dins un gimnàs, també serveixen si t'has aficionat a la bici, al paddle o al runnning. 

Per cert, el tema running es mereix un incís. T'has fixat que últimament pràcticament tots els homes al voltant dels 40 anys practiquen running?? Crec que pot ser un tema molt interessant d'aprofundir en un altre article del blog :)  

 

5 trucs senzills per aconseguir fer exercici físic amb regularitat

1. Planifica't

És molt important fer forat a la teva agenda per fer esport. No esperis a veure si un dia surts d'hora de treballar per anar al gimnàs, això no passarà mai. 
El que primer cal decidir és quins dies i a quines hores tens pensat fer exercici i escriure-ho a l'agenda, al mòbil o a on tu vulguis però .... escriure-ho!!!.  A vegades volem ser molt ambiciosos alhora de posar objectius i volem anar cada dia al gimnàs, i llavors arriba dimecres que sí podem anar al gimnàs però com que ja no hi hem anat ni dilluns, ni dimarts, doncs pensem ..... “va és igual, no val la pena ja començaré bé la propera setmana” ERROR!!! Tots els dies compten, està molt bé voler anar cada dia al gimnàs, però ... també està bé anar-hi dos dies enlloc de cap. Per tant, és molt important que et mentalitzis de que un o dos dies sempre és millor que zero.

 

2. Deixa la bossa preparada i si pots no passis per casa

Encara que et sembli una tonteria tenir la bossa d'esport preparada i anar directament al gimnàs o a córrer sense fer parada i fonda a casa, és vital!!! Si t'atures massa a casa, corres el risc de que t'atrapi la mandra i ja no puguis sortir. Jo et recomano que si pots vagis directament a fer esport i si has de passar per casa que ja ho tinguis tot preparat al rebedor.

 

3. Activitat dirigida i/o quedar amb amic

Sempre ajuda i motiva saber que hi ha una classe o activitat dirigida que t'interessa  i comença a una hora concreta, fa que no perdis temps i t'espavilis per arribar a l'hora. Si vas a córrer o en bici, també és important saber a quina hora tens pensat començar l'activitat i si pots és molt recomanable quedar amb algun amic o company de feina. Compartir l'experiència de l'esport amb els amics és molt gratificant, però vigila ... l'altre dia una pacient em va explicar que ja no va a nadar des de que la seva amiga s'ha apuntat a la piscina!!!! A vegades si has quedat amb  algú per anar a fer esport, i et truca a l'últim moment que no pot venir poden abordar-te les temptacions i acabar estirat al sofà de casa. Està molt bé fer exercici físic acompanyat, però també està perfecte anar-hi sol amb possibilitats de fer nous amics.  

 

4. No hi ha excuses que valguin

Les excuses, ai!! les excuses. És al·lucinant la infinitat d'excuses que el teu cervell podrà buscar o inventar en un moment determinat per no anar al gimnàs.
Aquí tens algunes de les més utilitzades pel meu cervell: estic cansada, tinc fred, està plovent, tinc molta feina, hauria de treballar una estona més, arribo tard i la classe ja estarà començada, tinc la regla, hauria d'anar a comprar, ja començaré el dilluns, hauria de fer el sopar amb calma i no anar sempre amb presses, podria aprofitar per endreçar aquell armari que fa temps tinc pendent, etc........
Sigui la excusa que sigui, no li facis cas i segueix preparant-te per anar a fer esport.

 

5.Visualitza com et sentiràs després de l'exercici físic

Per últim utilitzarem la tècnica de la visualització, aquesta tècnica es pot utilitzar per a moltes altres coses, però en l'àmbit de l'esport la utilitzen molts esportistes d'elit per motivar-se i assolir els seus objectius. En el teu cas, es tracta de concentrar-te i imaginar la sensació de benestar i plaer posterior a l'exercici físic. Imagina't que estàs somrient sota la dutxa reconfortant amb l'aigua a la temperatura ideal just després d'una bona sessió d'exercici físic ....... que bé oi!!!! O que estàs sortint del gimnàs relaxat i amb les energies a tope per enfrontar el dia. Pots visualitzar qualsevol sensació agradable que et connecti amb la pràctica esportiva. Ara de ben segur que t'he convençut del tot!!! 

 

Ara ja no tens excuses, cap al gimnàs avui mateix!!! 

 

T'han agradat els meus 5 trucs per a fer esport??? 

Si és així comparteix-los amb els teus amics.

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus