Créixer en les adversitats
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

05 Juny 2014

Créixer en les adversitats

coaching nutricional

El que t'explico en aquest article és una experiència personal 100% verídica, tinc molts testimonis!!!!

No existeix una única realitat, cada vegada n'estic més convençuda!! 

Davant una mateixa situació cada persona capta, integra i analitza de forma molt diferent una sèrie de factors i característiques, això inevitablement genera unes sensacions i emocions internes que determinen una forma de reaccionar també molt diferent davant un mateix estímul o situació inicial. 
Et vull explicar una anècdota que em va succeir a l'estiu de 2011 a Costa Rica.

Jo formava part d'un grup de 100 estudiants d'arreu del món del Institute for Integrative Nutrition de Nova York. Vàrem ser escollits, d'entre més de 3000 aspirants, per a participar en un curs de formació especial i únic en un paratge idíl·lic a l'illa de Costa Rica. Una experiència fantàstica!!!!!

Jo compartia un preciós bungalow amb tota mena de comoditats i una dutxa espectacular a l'aire lliure, amb una noia molt trempada de New Jersey. La segona nit cap a les 4 a.m. mentre dormíem plàcidament, de sobte sento un dolor agut, fortíssim a la cuixa dreta que em desperta, em paralitza durant uns instants i gairebé no em deixa ni respirar. Intento pensar .... i em dic tranquil·la sóc metge què em passa? què pot ser això?? una isquèmia?? Faig un bot i instintivament m'aixeco i destapo el llit ....... Saps que hi vaig trobar ..... un negre i brillant escorpí!!!! Flipa!!

Per sort, el dia abans una noia autòctona de Costa Rica, havia comentat que a vegades a la zona selvàtica on estaven hi havien escorpins, però que la seva picada no era greu ni mortal.

Així doncs, sabent que no moriria vaig començar a intentar respirar tranquil·lament i analitzar els meus símptomes. Tenia taquicàrdia evidentment, dolor molt fort al lloc de la picada i a mida que passava el temps notava els llavis i la boca adormits com quan vas al dentista.

Vaig despertar a la meva companya, el vam intentar matar sense èxit i llavors vam demanar ajuda al noi de manteniment de l'hotel el qual sí va acabar amb ell. El noi em va dir que la picada era molt dolorosa i que estaria amb la boca dormida unes quantes hores, que poséssim una tovallola humida sota la porta i que així no entrarien més, va buscar per l'habitació perquè va dir que molt sovint els escorpins van en parella i per últim, davant la meva perplexitat em va proposar fer-me una frega amb el cos de l'escorpí mort al lloc de la picada, ja que segons ell això ajudaria a disminuir la reacció inflamatòria. Tot i la meva tendència marcada cap als tractaments naturals ...... no vaig voler ni veure ni tornar a tocar el maleït escorpí.

A partir d'aquell moment vaig veure clar que tenia només dues úniques opcions: o integrava de forma “natural” i positiva el que havia succeït i gaudia d'aquella experiència única, o marxava cap a casa. No volia quedar-me capficada i amb por, però el que sí tenia clar era que tampoc volia tornar a casa.

Em vaig dutxar i vaig anar a la classe de ioga que teníem cada dia a les 7 del matí. Li vaig comentar a la profe de ioga i em va dir que cap problema, que podia fer la classe normal i que la cultura popular de Costa Rica deia que la picada d'escorpí neteja la sang i és molt beneficiosa. Flipa altre cop!!!!

Això ja va ser l'última empenta, vaig decidir seguir en el curs amb tota normalitat i a hores d'ara t'he de dir que aquells dies de formació han estat una de les experiències més espectaculars de la meva vida. 

Això sí!!!!! Cada dia i cada nit revisàvem l'habitació a fons per tots els racons ja que ..... amb una única neteja de sang per picada d'escorpí ja n'hi ha prou!!!!

Tot això t'ho explico per il·lustrar la gran importància que pot tenir la teva actitud en un moment determinat davant una adversitat. 

Sempre que et trobis davant un problema intenta veure-li totes les cares, pensa en altres perspectives, valora les oportunitats que s'obren en situacions de canvi o de crisis, el món és cada vegada més canviant i has d'estar preparat.

Jo en aquell moment vaig entendre que l'escorpí estava a la selva, al seu hàbitat natural, era jo la que estava ocupant el seu territori. Em trobava bé, el dolor fort va disminuir molt ràpid i l'adoloriment de la cama i la boca dormida em van durar unes 24 hores, al dia següent estava millor que mai. Tots els estudiants i els profes em preguntaven per la picada, i ...... fins i tot una noia americana va marxar a casa seva al dia següent perquè tenia por que li piqués un escorpí!! Una professora de Medicina Ayurvèdica em va dir que l'escorpí havia estat llest i havia picat a algú que va saber treure profit d'aquell incident.

La nostre actitud envers la vida és la clau per a la felicitat!!!

P.D. Aprofita els últims dies del Programa Detox Primavera 2014, últimes unitats disponibles. 

Estic rebent molt bon feed back de tots els pacients que ho han fet!!!

T'ho recomano, val la pena!!!!

 

Si t'agrada aquest article t'animo a compartir-lo amb els teus amics i coneguts.

 

SALUT!!!!!

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus