Alerta amb aquestes 5 substàncies!!!
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Acceptar Veure avís legal
Medicina Integrativa & Coach Nutricional
Menú

30 Abril 2014

Alerta amb aquestes 5 substàncies!!!

coaching nutricional

Cada vegada es consumeixen més aliments processats, envasats i precuinats. Tothom té pressa i alguns intenten reduir al màxim el temps dedicat a la preparació i cocció dels aliments. Els supermercats tenen cada vegada més espai dedicat a la venda de productes ja cuinats, o productes que tan sols necessiten 2 minuts de microones.

Les propietats intrínseques i característiques nutricionals de cada aliment, sovint són molt superiors quan utilitzem l'aliment en cru o amb la cocció adequada feta a casa. Tot aquell producte que podem comprar elaborat prèviament, a la força necessita conservants, estabilitzadors, potenciadors de sabor etc... 

Totes aquestes substàncies artificials que s'utilitzen en els processos d'elaboració d'aquests productes alimentaris, acostumen a no ser reconegudes i metabolitzades per l'organisme i s'acumulen en forma de toxines al teixit adipós. 

Aquestes toxines i altres provinents de l'ambient o generades per nosaltres mateixos degut a l'estrès, queden atrapades formant una amalgama amb greix i retenció de líquids, sovint bastant difícil d'eliminar. 

Així doncs, és molt important que llegeixis les etiquetes del productes elaborats que compres i que sàpigues distingir quines substàncies cal evitar.

Avui estàs de sort!!!! 

Revisarem breument les 5 substàncies que has de mantenir lluny del teu plat, per tota la família però sobretot si hi ha nens a casa.

 1. Aspartamo E951
  Edulcorant no calòric descobert al 1965. És aproximadament 200 vegades més dolç que el sucre i quan es metabolitza dins el nostre organisme genera un baix contingut energètic i calòric. Al 1985 una gran multinacional en compra la patent i es comercialitza a tot el món amb noms diferents com Natreen, Canderel, NutraSweet etc... la famosa sacarina. Des de l'any 2005 s'han realitzat múltiples estudis que conclouen que la utilització d'aspartamo pot generar alteracions i malalties neurològiques i s'ha relacionat amb el desenvolupament de certs tipus de càncer. La Autoritat Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) i la seva homòloga als EUA Food and Drug Administration (FDA), aproven la seva utilització pel consum humà. Curiosament l'empresa propietària de la patent mundial és la macromultinacional empresa Monsanto (lobbies de pressió política?? ).
 2. Glutamato E621 o GMS
  El GMS és una sal sòdica que s'utilitza com a potenciador de sabor. En la seva forma artificial el GMS pot actuar com a excitotoxina que bloqueja certs receptors cerebrals de glutamat. Aquest bloqueig de forma massiva pot causar la mort de neurones sensitives, que alhora podrien ser la causa de moltes malalties neurodegeneratives del SNC com Alzheimer, Parkinson, Esclerosis múltiple, Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA), Fibromiàlgia i d'altres. Moltes persones també experimenten efectes secundaris com mal de cap, prurit cutani, mareig i molèsties respiratòries, digestives, circulatòries i coronàries.
  Molt utilitzat durant anys als restaurants xinesos per a la preparació de salses, molts pacients m'explicaven sempre mal de cap després de menjar al restaurant xinès.
 3. Colorants artificials E102, E104, E110, E122, E124, E128, E129 ...
  Els colorants artificials són químics sintètics que no estan presents en la natura. La majoria deriven del quitrà i poden contenir fins a 10 parts per milió de plom i arsènic. Tot i així, encara són reconeguts com a segurs per moltes federacions alimentàries. Els colorants artificials poden causar reaccions al·lèrgiques, hiperactivitat i dèficit d'atenció en nens, alhora que poden contribuir en dèficits visuals i d'aprenentatge i també en lesions nervioses.El Parlament Europeu va proclamar un decret l'any 2008 d'aplicació a tota la CE, en el qual tots els aliments o productes que continguin els colorants amb les E102, E104, E110, E122, E124, E128, E129, han d'incloure en l'etiquetatge informació addicional advertint del risc de desenvolupar dèficit d'atenció i hiperactivitat en nens. Paradoxalment, la majoria de productes que contenen aquests colorants van dirigits a nens (xuxes, snacks, ganxitos, cripetes de colors etc...).
 4. Nitrits i Nitrats
  El nitrat de sodi i els nitrits són conservants que s'afegeixen a molts menjars processats sobretot càrnics (hamburgueses, salsitxes, carns envasades etc..). Aquests components es transformen a l'estomac en agents potencialment cancerosos anomenats nitrosamines. Es potencia l'efecte d'aquestes nitrosamines precursors cancerosos, quan a més a més es cuina la carn a la brasa i queda parcialment cremada (zones negres). Altres efectes secundaris freqüents són mals de cap, nàusees, vòmits i mareig.
 5. Oli parcialment hidrogenat o greixos Trans 
  L'oli vegetal parcialment hidrogenat és un intent de fer més lleugeres algunes matèries grasses, i es fa fent reaccionar l'oli vegetal amb l'hidrogen. L'exemple més típic és la margarina. Quan això succeïx l'estructura molecular canvia, es gira i el nivell d'oli poliinsaturat (greix més bo) es redueix i apareixen els famosos greixos trans. Els greixos Trans s'associen a malaltia cardíaca, càncer de mama i colon, arteriosclerosis i hipercolesterolèmia.

Apa, a llegir totes les etiquetes!!!! S'ha girat feina!!!!

Ull!!!! No et perdis la propera setmana l'esperat Detox Primavera 2014, és la millor solució per netejar amb profunditat l'organisme d'aquestes substàncies tòxiques i perdre pes!!! 

Si has trobat interessant l'article comparteix-lo amb els teus amics!!!

SALUT!!!

Estic d'acord amb la Politica de privacitat
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal, podrà exercir el seu dret d'accés, modificació, cancel.lació i oposició enviant un correu a info@dranataliaflores.com

Xarxes socialscomments powered by Disqus